Thijmen Aalbrecht

Als personal trainer ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van sporters die hun sportprestaties naar een hoger niveau willen brengen. Dit doe ik met sportspecifieke kracht- en conditietrainingen. Hierbinnen ligt mijn expertise voornamelijk binnen het domein van de vechtsporters en loopgerelateerde sporten zoals hardlopen, hockey, rugby en voetbal.

Als fysiotherapeut loop ik er tegenaan dat veel mensen steeds opnieuw geblesseerd raken nadat ze hun sport na een periode van blessure weer oppakken. Ik merk dat ondersteunende krachttraining, gericht op de specifieke karakteristieken van de sport, preventief werkt tegen het ontstaan van blessures. Met mijn master-opleiding Strength & Conditioning aan de StMary’s University London, leerde ik dat er een sterke wetenschappelijke onderbouwing bestaat voor sportspecifieke krachttraining ter voorkoming van blessures en om sportprestaties te verbeteren. Sindsdien help ik als personal trainer (top)sporters van elk niveau bij het verbeteren van hun sportprestaties en/of blessurepreventie.

Daarnaast help ik graag mensen bij het verbeteren en onderhouden van hun algehele fitheid. Veel mensen weten zelf niet goed hoe ze dat moeten doen, of zijn te druk om dit zelf goed uit te zoeken, iets waar veel mensen met een drukke job niet goed aan toekomen. Veel drukke banen kwalificeren zich als high performance job. Daar heb je gewoon een fit en sterk lijf voor nodig: het is ten slotte soms net topsport.

Naast mijn werkzaamheden als personal trainer bij Helix werk ik bij Ragas & Sip als (sport)fysiotherapeut. Ik heb mezelf als (sport)fysiotherapeut gespecialiseerd in dry needling en de behandeling en revalidatie van musculoskeletale en sportgerelateerde aandoeningen. 

In mijn vrije tijd beoefen ik graag vechtporten zoals Braziliaans Jiu Jitsu en onderneem wildernis- en bergexpedities, van de Canadese of Scandinavische Arctic tot de Jungle in Centraal Amerika. 

Enkele opleidingen