WIL JIJ VEILIG TRAINEN?

Onze ervaren fysiotherapeuten zorgen daarvoor!

Altijd een optie die bij jou past.

Helix-personal-training-1

Helix Sports & Health Coaching, brengt de sporter in jou naar buiten

Robuuster, sterker, vitaler worden en lachend de wereld aankunnen? Last van blessures of pijntjes die je belemmeren? Verlies je de motivatie om te sporten terwijl je zo graag resultaat wil zien? Ben jij op zoek naar personal training in Breda of Bavel?

Bij Helix zijn al onze personal trainers fysiotherapeuten. Dat betekent dat we professionele kennis van het hele lichaam hebben om jou veilig te laten sporten. Zeker als je geblesseerd bent of in het verleden een aanzienlijke blessure had, zoals een hernia of een knieoperatie.

Helix biedt dat extra stukje gedegen opbouw en veiligheid in de training waar je naar op zoek bent. Je zal versteld staan van wat je samen met ons in onze toplocatie “de Piramide” gaat bereiken.

Laat je door ons verbazen!

Wat onze leden zeggen

Veronique, Charlotte en Wim vertellen over hoe zij fitter sterker en sneller zijn geworden bij Helix.

Veelgestelde vragen:

Helix Hybrid
Helix Hybrid is een gloednieuw programma dat we gebruiken in al onze trainingen. Het doel is jou een goed beeld te geven van je totale gezondheid in zeven verschillende domeinen. Dat geeft extra motivatie om te werken aan die onderdelen waar je nog kan groeien. Zo werken we op een leuke en onderbouwde manier samen aan het verbeteren van alle aspecten van gezondheid. Ook laten we je graag zien dat je, soms onbewust, al uitblinkt op bepaalde gebieden en trots mag zijn op jouw prestaties!

Hoezo Hybride?
Hybrid verwijst naar de kracht van het combineren van verschillende bronnen voor fitheid en vitaliteit. Helix Hybrid vormt het fundament voor de ‘piramide van gezondheid’ van onze leden. Wij testen iedereen regelmatig op de zeven domeinen en stellen daarop de trainingsprogramma bij. Met het bereiken van een bepaald niveau in alle domeinen klim je een beetje hoger op onze Hybrid Piramide. Van Brons naar Zilver naar Goud!

Kracht van combineren
Voor Helix Hybrid deden we uitgebreid onderzoek en ontwikkelden we een reeks fysieke testen. Die geven een nauwkeurig beeld van waar jij staat als het gaat om je gezondheid, mobiliteit & stabiliteit, power, kracht, kracht-uithoudingsvermogen en conditie (kort en lang). Al die onderdelen hangen nauw met elkaar samen en versterken elkaar. Gecombineerd, hybride dus, zorgen ze ervoor dat jij fit en vitaal bent. Zie het als een schoolrapport: beter overal (ruim) voldoende scoren dan op één vak uitblinken. Voor de Helix Hybrid-normwaarden gebruiken we landelijke en wereldgemiddelden én kijken we naar gender en leeftijd. Zo zie je precies waarin je excelleert en waar nog winstpunten voor je liggen. Op basis daarvan kunnen we jou gerichter trainen om te zorgen dat jij op elk domein sterk bent en blijft. Oftewel, dat jij een echte Helix Hybrid wordt: veerkrachtig vanuit verschillende bronnen!

Zeven domeinen van gezondheid
Laten we dieper ingaan op de domeinen die bijdragen aan jouw welzijn en persoonlijke prestaties:

  1. Domein Gezondheid: Voor Helix Hybrid geldt een holistische benadering van welzijn en veerkracht. Vanuit een krachtige basis op het gebied van gezondheid, voeding en levenskwaliteit werk je aan een betere versie van jezelf. Daarom kijken we altijd eerst naar een aantal belangrijke algemene indicatoren die een beeld van jouw gezondheid geven. Denk hierbij aan bloeddruk, rusthartslag, BMI, eetpatroon en vetpercentage. Zo weet je dat je veilig traint en ontdek je waar de grootste winstpunten voor jouw totale gezondheid en fitheid liggen.
  2. Domein Mobiliteit & Stabiliteit: Mobiliteit – ofwel je bewegingsbereik, flexibiliteit en gewrichtsgezondheid – is de sleutel tot het houden van een functioneel en pijnvrij lichaam. Stabiliteit zorgt voor evenwicht en een goede houding en daarmee voor blessurepreventie en zelfvertrouwen. In ons programma werken we aan het bereik van jouw gewrichten, je lichaamsbewustzijn en je balans, zodat jij bewegingen soepeler, met controle en precisie, kunt uitvoeren. En dat is van groot belang in je trainingen én in je dagelijks leven.
  3. Domein Kracht: Het opbouwen van spierkracht draait om het sterk maken en houden van jouw lichaam. Wij richten ons op het vergroten van jouw spiermassa en algehele kracht. Vanaf ons 30e levensjaar verliezen we namelijk allemaal 1 tot 3% per jaar aan kracht. Terwijl je je kracht hard nodig hebt voor vrijwel alles. Gelukkig kun je die afname compleet tegenhouden door structureel aan krachttraining te doen en kun je naarmate je ouder wordt zelfs veel sterker worden dan je ooit was.
  4. Domein Power: Power gaat over het ontwikkelen van explosieve kracht en snelheid zodat je bewegingen sneller en krachtiger kan uitvoeren. Denk aan springen, sprinten, werpen of tillen. Het draait om het genereren van maximale kracht in een zo kort mogelijke tijd. Je kan sterk zijn, maar daar heb je pas iets aan als je deze kracht snel weet in te zetten, in sport of in het dagelijks leven. Power neemt na ons 30e levensjaar af met 2 tot 6% per jaar. Daarom is het belangrijk snel en explosief te blijven bewegen in training.
  5. Domein Kracht-uithoudingsvermogen: Hoe lang kan je zware inspanning volhouden? Denk aan het oplopen van meerdere trappen achter elkaar of het sjouwen van veel gewicht. In ons dagelijks leven komen we dit soort krachtinspanning vaak weinig meer tegen. En dus is het juist van belang dat te blijven trainen. Een betere kracht-uithoudingsvermogen zorgt voor een leuker leven, lekkerder sporten of een korte flinke inspanning leveren zonder total loss te zijn.
  6. Domein Conditie kort: Conditie is waar alles samenkomt.  Het trainen van conditie zorgt ervoor dat jij beter wordt in het leveren van energie aan jouw lichaam. Het zorgt ervoor dat je suiker en vet beter omzet naar energie, zodat je met minder moeite verder of langer kunt bewegen.
    Bij Conditie kort kijken we naar jouw conditie over relatief korte afstanden of tijdsduren waarbij je je hard inzet. Dan gebruikt jouw lijf alle energiesystemen die het ter beschikking heeft. Je moet alle zeilen bijzetten.
  1. Domein Conditie lang: Jouw langeduurconditie wordt voornamelijk bepaald door jouw cardiovasculaire uithoudingsvermogen en het vermogen van je lijf om vet en zuurstof te gebruiken voor energie. Effectief zorgt een goede langeduurconditie ervoor dat jij meer kunt doen op een dag en daarbij ook nog eens meer gas in je tank overhoudt om dingen te doen die je fijn vindt of die belangrijk voor je zijn. Bij Helix zorgen wij ervoor dat we dit op een leuke manier aanpakken in een vorm die prettig werkt voor jou.

Ja zeker, we gebruiken Helix Hybrid in Personal Training,  Duo Training én Small Group Training. Zowel voor wie bij ons begint als diegenen die al jaren bij ons trainen. Helix Hybrid is voor iedereen waardevol.

Brons, Zilver, Goud!
Om dit hele proces nog een stukje leuker te maken hebben we het programma op alle domeinen onderverdeeld in Brons, Zilver en Goud. Zodat jij kan streven naar elke keer een hoger level binnen Helix Hybrid. Met Brons leg je het solide fundament voor jouw ‘gezondheidspiramide’: onze leden halen in principe in korte tijd dit gezondheidsniveau. We hertesten je regelmatig en houden in de gaten hoe je vordert op de verschillende domeinen. Zo werk je toe naar Zilver, de robuuste kern, met meer uitdagende trainingen en verbeteringen in jouw prestaties. Met Goud bereik je uiteindelijk een uitzonderlijke staat van gezondheid en veerkracht, de absolute top van jouw persoonlijke piramide.

Blijf op de hoogte en volg onze socials.

 

Contact

Helixer:
De Ultieme Dorstlesser na een intense Work-out!

Helixer, het revolutionaire nieuwe biertje ontwikkeld door Helix Sports & Health Coaching is nu officieel gelanceerd als dé perfecte dorstlesser na een flinke work-out! Dit alcoholvrije drankje met zijn verfrissende citrustonen is dé smaakvolle en laag-calorie oplossing waar sporters naar op zoek zijn, als alternatief voor traditionele 0.0 bieren.